bedrebarsel.jpg
 

 

Bedre Barsel blev søsat i februar 2017 ud fra en tese om at mange kvinder mistrives under deres barsel. I december 2016 startede projektet, som en crowdfunding- og crowdsourcingkampagne hos CrowdsWhoCare. Bedre Barsel har med god hjælp fra støttegivere til projektet foretaget en omfattende interviewundersøgelse af mødres erfaringer med at være på barsel samt interviewet sundhedsplejersker fra fem forskellige kommuner omkring deres møde med kommende og nybagte mødre. Vores viden om barsel bruger vi nu til at lave et Barselshus i Aarhus.

 

Initiativer på baggrund af undersøgelsen

  • Vi har afholdt debatsaloner med titlen “Når mødre taler ud” i Aarhus og København.

  • Vi er en del af Parental Leave Forum, som er et ekspertpanel der arbejder med barselskulturen i Danmark og har fokus på, at barselsorlov kan gøres til et vækstparameter for virksomheder og ansatte i stedet for en økonomisk hæmsko.

  • Vores netværk udvides løbende og består af jordemødre, sundhedsplejersker, familiebehandlere, erhvervsfolk, jurister, slyngevejledere, psykologer, coaches m.fl.

  • Vi har fået ideen til at skabe et barselshus i Aarhus. På baggrund af interviewundersøgelsen og rundspørge på de sociale medier har vi udarbejdet et koncept for et barselshus, som skal ligge i Aarhus.

 

Hvem står bag?

Kristine Vestergaard Bjerre

32 år, gravid og mor til dreng på 3 år og gift med Kresten.

Jeg har en kandidat i oplevelsesøkonomi fra 2013. Jeg er iværksætter og selvstændig i min enmandsvirksomhed, hvor jeg arbejder freelance primært med kommunikation. Jeg har erfaring med at facilitere workshops og netværksforløb fra mange forskellige projekter bla. hos hos Ladies First.

Louise Cathrine Nørmark

38 år, mor til to piger på 15 og 12 år og en dreng på 2 år.

Jeg er uddannet socialrådgiver i 2005 og har arbejdet i Aarhus Kommune og som selvstændig mentor. Jeg er medforfatter til fagbogen "Social analyse og handling", som blev udgivet i 2010. Jeg færdiggjorde min uddannelse til kandidat i pædagogisk sociologi.