Back to All Events

Politisk tirsdag: Paneldebat

Tirsdage i foråret 2019 inviterer Bedre Barsel til politisk debatsalon. Formålet med Politisk Tirsdag er at skabe dialog i øjenhøjde og debattere med kommende folketingskandidater fra Aarhusområdet i et forum, hvor der er god tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de enkelte politikere og partier. Der vil være særligt fokus på børn- og familieområdet, men der er også plads til andre emner som miljø, EU-politik og lignende.

Vi inviterer til paneldebat forud for det kommende Folketingsvalg med nogle Aarhus-baserede kandidater.

Her er det foreløbige panel:

Anne Hegelund, Enhedslisten:

Jeg er 29 år og bor i Gellerupparken. Jeg er folketingskandidat for Enhedslisten i Århus Vest og arbejder som socialrådgiver udsatte unge arbejdsløse på Jobcenter Århus.

Camilla Fabricius, Socialdemokratiet:

Jeg kæmper for og ønsker et Danmark, hvor vi gør mere for og med hinanden og betyder mere for hinanden. Til dagligt har jeg mit eget firma, hvor jeg hjælper mennesker og familier med psykiske handicaps. Samtidig sidder jeg i Aarhus byråd for Socialdemokraterne. Her er jeg gruppeformand for byrådsgruppen og Bæredygtighedsudvalget samt jeg er kommunens viceborgmester. Jeg er med i spidsen, da jeg er dygtig til at forene de uenige.

Det er også vigtigt for mig, at vi har rent vand, ren mad og ren luft. Miljø er min mærkesag. Fra at fjerne brugen af gift i naturen, til at støtte op om bedre kollektiv transport. De spor vi sætter nu, kan mærkes i vores børn. Derfor skal vi bl.a. finde alternativer til pendling i biler og formindske brugen af plastik.

Isabella Arendt, Kristendemokraterne:

Isabella er næstformand i Kristendemokraterne og Børne- og Familieordfører. Hun er vokset op med aktiv deltagelse i mange frivillige foreninger, bl.a. Søndagsskolerne. Der havde man mottoet: "Giv det største til de mindste." Det er selvfølgelig tager lidt ud af kontekst, men Isabella har faktisk levet efter den sætning lige siden hun stillede op til Folketinget første gang i 2011.

Isabella brænder for at give alle børn en god barndom, da hun tror på, det skaber fundamentet for et godt liv. Det betyder at nogle af hendes mærkesager er: længere og mere fri barsel, tilskud til hjemmepasning, minimumnormeringer i institutionerne og afskaffelse af tests og læreplaner i skolerne. Alt sammen noget, som skal skabe tid til den omsorg og de relationer, som børn har brug for. Isabella mener, der er brug for mere fokus på børn og mindre fokus på systemer på Christiansborg og håber og tror, at hun kan være med til at kæmpe børnenes sag også efter valget.

Deltagelse er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig, men vil være rar at få HER (link på vej).

Maks antal deltagere: 80

Se også Facebookeventet.

Arrangementerne Politisk Tirsdag er støttet af FO Aarhus’ debatpulje.

Earlier Event: March 4
Psykomotorisk behandling
Later Event: March 6
Fælles onsdagsfrokost