Back to All Events

Samtalesalon: Fri fra forventningspres?

  • Barselshuset 78B Frederiksgade Aarhus, 8000 Denmark (map)

Hvordan kan jeg finde hoved og hale i havet af råd og advarsler som nybagt forælder?

Hvordan kan jeg følge min families behov og stole på at jeg gør det godt nok, når andre gør noget andet?

I denne samtalesalon vil Psykolog Amalie Vatne Brean invitere til refleksion omkring det forventningspres som hviler på os som forældre i dag. Hun vil belyse udviklingspsykologien og myter og “sandhed” knyttet til den medfødte evne forældre og barn har til at tune sig ind på hinanden. Derfra vil hun pege på det paradoks, at den sårbarhed som gør nybagte forældre modtagelige overfor barnets behov, er den samme som gør os ekstra modtagelige for kritik fra os selv og andre. Er det muligt at vende sårbarheden til en styrke?

Amalie er selv mor og indrømmer blankt at hun ikke har den ultimative løsning på problemet. Vi skal blive klogere sammen.

Om Amalie

Amalie Vatne Brean er cand.psych fra Københavns Universitet og arbejder som selvstændig psykolog. I sit speciale, ”Den fænomenale graviditet – en efterlysning af den meningsbærende gravide krop”, undersøgte hun kroppens oversete betydning i samfundets forståelse af graviditet og forældreskab. I dag arbejder hun for en mere helhedlig forståelse af forældreskabet, som inkluderer både de smukke og de svære dimensioner.

Både mødre, fædre, børn og babyer er selvfølgelig velkomne. Kom endelig også hvis du er gravid eller kommende far/partner.


Pris: 50 kr.

GRATIS for medlemmer af Barselshuset.

Bliv medlem af Barselshuset HER for 99 kr/mdr. Som medlem er der adgang til mange flere events gratis eller med rabat.

Tilmelding er nødvendig og bindende. Hvis du bliver forhindret i at deltage, skriv da en mail til hej@bedrebarsel.dk, så en anden kan få din plads.

Maks antal deltagere: 50.

Tilmeld dig HER.

Bliv medlem af Barselshuset.

Facebookevent.

Earlier Event: March 20
Fælles onsdagsfrokost