Bedre Barsel igangsætter ny undersøgelse af barselslivet

@LINEJENSEN_ILLU

@LINEJENSEN_ILLU

Baggrunden for en ny undersøgelse

I 2017 gennemførte Bedre Barsel en kvalitativ interviewundersøgelse af 36 mødre fra hele landet, samt sundhedsplejersker fra 5 forskellige kommuner. Du kan læse mere om Barselsundersøgelsen her.

I interviewundersøgelsen beskrev de deltagende kvinder at de, under deres barsel, oplevede en række modstridende og svære følelser, som fx kedsomhed, ensomhed eller uoverensstemmelse mellem forventninger til barsel og det at være på barsel.

I forbindelse med opstart af Barselshuset er vi, hos Bedre Barsel, blevet nysgerrige på, hvor udbredte disse oplevelser og svære følelser er i forbindelse med barsel. 

Ved en spørgeskemaundersøgelse vil vi få mulighed for at nå ud til endnu flere forældre på barsel, fædre inkluderet. Samtidig har vi valgt at medtage mere åbne svarmuligheder med mulighed for at uddybe sit svar. 

Formålet med spørgeskemaundersøgelsen er derfor at undersøge forældres oplevelse af at være på barsel, med udgangspunkt i nogle af de oplevelser og følelser som blev identificeret i interviewundersøgelsen.

Vi håber, at vi gennem spørgeskemaundersøgelsen vil opnå større viden om vores målgruppe, så vi bedst muligt kan tilpasse vores arrangementer og tiltag for kommende og nybagte forældre i Barselshuset. Dermed håber vi på at kunne nedbryde tabuer, ved at sætte fokus på nogle af de svære oplevelser og følelser, som også kan være tilstede under en barsel. 

 

Lodtrækning om lækre præmier blandt deltagerne

Vi har været så heldige at kunne trække lod, blandt undersøgelsens deltagere, om nogle lækre sponsorerede præmier.

  • 1 x Gavekort til Kids-World på 500 kr.

    Hos den danske webshop Kids-World, finder du et bredt udvalg af børnetøj, babytøj, fodtøj til børn, legetøj, udstyr og tilbehør til børn mm. 

  • 1 x Gavekort til Espresso House på 200 kr. (kan også anvendes hos Baresso)

    Hos Espresso House kan du udover rigtig god kaffe også nyde diverse kolde og varme drikke, samt mad og bagværk i et hyggeligt miljø.

  • 1 x Gavekort til en efterfødselsmassage hos Babyteamet på 600 kr.

    Er det en heldig far, som vinder denne præmie, er vi sikre på, at du kan skabe stor glæde ved at forkæle moderen til dit barn med en efterfødselsmassage.

Der vil blive trukket lod om de tre heldige vindere inden udgangen af 2018, hvorefter vinderne kontaktes pr. mail.

Er du nybagt forælder, på barsel og over 18 år kan du deltage i undersøgelsen her:


Foto.jpg

Indlægget er skrevet af Mette Sølling, 31 år, gift med Peter, mor til en dreng på 5 år, en pige på 3 år og gravid med lillebror. Mette er uddannet sygeplejerske og cand.scient.san. og har fungeret som projektansvarlig for Bedre Barsels spørgeskemaundersøgelse i løbet af efteråret. Derudover har hun hjulpet til med fundraising og hjælp ved opstart af Barselshuset.

Kristine BjerreBedre Barsel